Thea besteedt in haar praktijk aandacht aan ouders die het lastig vinden hun kinderen te begeleiden. Dit in samenhang met kinderen die te maken hebben met oudermishandeling, scheiding van ouders en lastige ontwikkelingen in de pubertijd.

Puber zijn;  een lastige ontwikkeling voor pubers en ouders. 

En dat geldt niet alleen voor de puber en adolescent zelf;  ook ouders kunnen hier  problemen mee hebben. Het is nog al niet wat, ben je eerst de oudste op school en heb je de wijsheid van de lagere school in pacht, ga je opeens helemaal opnieuw beginnen en voel je je weer de jongste met alle lastige dingen die daar bij horen. Bovendien gaat je lijf zich ontwikkelen en gebeuren er mede onder invloed van hormonen allerlei dingen waar je soms niet blij mee bent. Als je je eenzaam voelt, er dingen in je leven gebeuren en je je niet gelukkig voelt en je je afvraagt hoe nu verder?

Dan........ kun je bij je ouders, vrienden, ooms, tante’s, kortom iedereen die je vertrouwd, terecht om te kijken hoe nu verder. Zijn die er niet of weten zij daar ook geen raad mee of wil je daar gewoon niets mee, dan is er altijd de mogelijkheid om hulp te vragen, buiten de gebaande paden om. De gesprekken die gevoerd worden zijn privé en in die setting is alles bespreekbaar.